Glentevej 2008 – 2009

Bolsjefabrikken startede på Glentevej 8b i 2008 hvor foreningen blev stiftet. Stedet blev allerede før denne stiftelse brugt til kulturelle arrangementer men i 2008 blev det formelt vedtaget hvilke formål Bolsjefabrikken havde, og hvordan disse skulle opfyldes. Dette gjorde at Bolsjefabrikken blev en mere samlet størrelse end før, hvor den havde bestået af mere splittede grupper der lavede hver deres ting.

Bolsjefabrikken besluttede sig for at være et non-profit og non-kommercielt så alle i Bolsjefabrikken kunne lave kultur på lige vilkår. Dette krævede at stedet forblev fri fra økonomiske interesser. Derudover var måden foreningen overlevede på, at låne bygninger gratis af mennesker der ikke kunne få solgt deres bygninger, så hele fundamentet for Bolsjefabrikken var sådan set så pengeløst som muligt.

Glentevej var et dejligt sted hvor mange forskellige grupper mødtes og lærte af hinanden. Sammen kunne aktivisterne pludselig alt og stedet blomstrede op og blev et sted hvor mennesker kunne undervise hinanden i forskellige kompetencer så som lyd, lys, booking, kunst, performance med mere. Men Glentevej var mere end det – det var et sted hvor man ikke kun mødte ligesindede men også mennesker man ikke ville møde i sin hverdag ellers. Her var der plads til alle… også dem der ikke havde en krone på lommen.. for alle events var gratis og åbne for alle.

Ånden fra Glentevej følger med foreningen altid og den læring der skete på Glentevej bliver fortsat brugt til at bidrage til et mere interessant København den dag i dag.

Skriv et svar